miercuri, 26 ianuarie 2011

Dansând (Hora Unirii) cu SPP-ul

Dacă Kevin Costner a făcut un film de bună calitate (discutăm și disputăm, dacă e cazul), acela a fost "Dancing with the Wolves". Tragedia fostului agent de represiune izolat de violența lumii în care trăia este dată de invazia propriei sihăstrii de aceeași violență de care fugea.
Imaginea lui Traian Băsescu la Iași, dansând Hora Unirii cu aghiotantul și atent selecționata d-ra Maricica, partenerul aprobat, e chiar dimensiunea izolării celui ales să fie președintele României. Trăitor în bula protectivă și protectoare a serviciului de protecție, hrănit cu informații doar de sintezele zilnice de la SRI și SIE, protejat de consilieri în fața oricărei imixtiuni din afară (așa spun surse diplomatice) TB chiar are impresia că reformează România. Nu îi plâng de milă în nici un fel - e lumea pe care și-o dorește - micro-cosmul în care este șef absolut și de necontestat (pentru că altfel nu pot să interpretez referirile tot mai obsesive din aparițiile mediatice la "vârsta de aur" a căpităniei D-sale - o lume singulară,autarhică și înconjurată de ape în care el este "the master of the boat").
Insistența cu care "garda apropiată" a lui TB - în primul rând Elena Udrea - acuză complotul opoziției în huiduirea prezidentului, nu dă decât măsura gamei minore în care se intonează "hosannah" prezidențială - Cezarul și nația ar fi fost în deplin acord fără monstruoasa coalițiune.
P.S. Dacă dl. Baconschi ar fi fost diplomat (așa cum se pretinde) ar fi știut ca la o ceremonie de stat nu se vine îmbrăcat ca la o excursie rurală. Cât de prieten aș fi cu jachetele Barbour, nu la Iași și la Ziua Unirii l-aș fi purtat. Jignești și ocazia și locul.


Un comentariu:

Unknown spunea...

felicitari domnule profesor, mai asteptam astfel de inspiratii !